Még együtt

Egyutt
Még együtt vagyunk, de nekem már eszembe jutott a válás!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válni szeretnék!

Egyutt
Válni szeretnék! Ehhez kérek tanácsot, segítséget!
Ha magára ismert, klikk ide!

Válunk

Egyutt
Már válunk, de nagyon nehéz, bajban vagyok. Segítséget, tanácsot kérek!
Ha magára ismert, klikk ide!

Útjelző kövek - Beindítjuk a párkapcsolati programot - Várjuk jelentkezésüket!

Már korábban is "tervbe volt véve", hogy elindítunk egy párfelkészítő tréninget, de mindig halogatódott, mindig volt valami, ami "későbbre tolta" a megvalósítást. Akadályként jelentkezett az is, hogy ugyan nagyon jól tudtuk, hogy miről is akarunk szólni, de még sok munka volt az anyaggal: rendezgetés, felépítés, interaktív helyzetgyakorlatok kidolgozása.
Aztán egy pár válási mediáció miatt keresett bennünket fel. A tárgyalások után nem halogattuk tovább a program indítását. A következő sorokból kiderül, hogy miért.
Gergőt és Klárát egyik kedves pszichológus kollégánk küldte hozzánk, hogy válni szeretnének, mert a párterápia nem "működött". A tárgyalásokon kiderült, hogy több mint tizennégy - igen nem elírás -tizennégy éve élnek együtt, van egy kisfiuk, aki most két éves. A beszélgetések során kirajzolódott két, egyébként teljesen összeillő, ember képe, akik most azért válnak el, mert nem voltak felkészülve a gyermekvállalásra. A kapcsolatuk megromlott, de minden rezdülésükben tele vannak érzelmekkel, sértődöttséggel, haraggal, elutasítással és természetesen szeretettel.
És mégis, most szép lassan el fognak válni. De mi is történt Klárával és Gergővel? Amikor egy párhoz megérkezik az első gyermek, mindenki örül, és megszokott társadalmi és családi elvárások közé szorítva "megy minden tovább a maga útján." Aztán valahogy az édesapa elkezdi magát rosszul érezni és nem tudja, hogy miért. Illetve, ha őszintén válaszol a magának feltett MIÉRT kérdésre, akkor olyan válaszok jönnek, amelyeket kénytelen elfojtani, mert önmagával kerül szembe. Mik is ezek a válaszok?
Például ilyenek: A gyermekem elveszi tőlem a páromat. Féltékeny vagyok a gyermekemre. A párom elhanyagol,nem figyel rám.
Az elfojtás miatt azonban nem szavakba öntött gondolatokban jelenik meg majd ez az érzelmi töltés, hanem viselkedésben. "Ó, ez a kölök már megint ordít!" Az édesanya azt érzi, hogy egyre kevesebb szeretett kap a férjétől, olyan, mintha elhidegülne.
Gergő és Klára története erről szólt. Röpke egy év alatt tönkrement a kapcsolatuk.

A kérdés, hogy hogyan lehet elkerülni ezeket a "hibákat"?
Azt gondoljuk, hogy a párkapcsolat küzdelem. Küzdelem magunkkal és párunkkal a kapcsolatért. Ebben a küzdelemben vannak problémák, amiket jól tudunk kezelni és vannak olyanok, amikről azt hisszük, hogy jól kezeljük, de valahogy mégis félrecsúsznak a dolgok. Abban szeretnénk segíteni, hogy felismerjék a gondokat, hogy képesek legyenek mérlegelni és eldönteni, meg tudnak-e birkózni velük közösen, vagy segítség kell hozzá. A jókor hívott segítség megmentheti a kisiklani készülő kapcsolatot, így együtt maradhatnak a párok és családok. Ez a cél.
Nem tudunk a tréningen minden lehetséges problémát felsorolni, képtelenség is lenne, azonban megtanítjuk azokat a kommunikációs stratégiákat, amelyekkel szeretetben kezelhetik mindennapos konfliktusaikat, megtanítjuk felismerni azokat a problémákat, melyek megoldásához külső segítséget tudnak igénybe venni. Kezükbe adunk egy megállapodást, amit a tréning végén egymással megkötnek. A megállapodás segít Önöknek egy minimális "kötelező" együttműködésben.

Olvassa el részletes tájékoztatónkat itt!

Várjuk jelentkezését!

A mediációs eljárás költségei, árak

Normál mediáció:

Felmérő beszélgetés és tájékoztatás
1 óra.

Székhelyünkön:
Felenként 9.000,- Ft

Más helyszínen:
Felenként 9.000,- Ft + útiköltség

Az érintett felek egybehangzó mediációs felkérésének elfogadását követően:

Mediációs tárgyalás, 2 óra
Székhelyünkön:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft

Más helyszínen:

Kettős vezetéssel: Felenként 15.000,- Ft + útiköltség

Sétáló mediáció árai azonosak. Ebben az esetben a tárgyaló felek nem találkoznak.
A megadott árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Letöltések

Itt találhatja az oldalunkról letölthető dokumentumok listáját.

Ha jelentkezni kíván mediációra, kérem az alábbi dokumentumokat töltse le:
- Jelentkezés mediációra
A mediátor munkáját segíti, ha kitölti és elküldi az alább letölthető tesztet.
- Konfliktuskezelési teszt
Itt olvashatja a Mediáció folyamatáról és házirendünkről.
- A mediáció folyamata és házirendje